Pečená krkovice s červeným zelím a karlovarským knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 6 stroužků česnek sůl 2 ks vejce ocet 0,2 dl mléko 2 ks cibule sádlo 3 ks rohlík 1 hlávka červené zelí 2 lžíce hladká mouka 15 dkg polohrubá mouka petrželová nať mletý černý pepř 600 g vepřová krkovice
Postup Pečená krkovice s červeným zelím a karlovarským knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Krkovici nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nadrobno
Krkovici posypeme nakrájenou cibulí a česnekem. Krkovici položíme na vymaštěný pekáč a zprudka ji zapékáme 10 minut při 200 °C. Poté maso podlijeme vodou a zvolna pečeme 50 minut při 160 °C
Menší hlávku červeného zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Zelí dáme krátce dusit pod pokličkou. Poloměkké zelí scedíme, zalijeme trochou vody a necháme zavařit. Na sádle si osmahneme cibuli dozlatova, přidáme hladkou mouku osmažíme a vlijeme do zelí. Na mírném ohni a občasného míchání provaříme, dochutíme solí, octem a cukrem
Na karlovarský knedlík si nakrájíme 3 kusy staršího pečiva, polijeme mlékem, přidáme žloutky, sůl, polohrubou mouku a promícháme. Přidáme nasekanou petržel a vyšlehaný sníh z bílku, který lehce do těsta vmícháme. Odtočíme si potravinovou folii, těsto na ni vyklopíme, svineme, vytvarujeme do válečku a konce stáhneme motouzem. Knedlíky vložíme do vařící vody a vaříme asi 25 - 30 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, folii odstraníme, povrch potřeme sádlem a nakrájíme na kolečka
Pečenou krkovici s červeným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod nejlépe s dobře vychlazeným pivem.