Krém karamel s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
500 ml smetana
120 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
200 g hroznové víno

Postup přípravy receptu

  1. Zhruba 80 g cukru zalijeme asi 100 ml studené vody. Vaříme, dokud cukr nezkaramelizuje. Horký karamel nalijeme do misek.

  2. Vejce utřeme s cukrem. Smetanu svaříme s vanilkovým cukrem a necháme vychladnout na 60 °C. Pak do ní vmícháme pěnu. Směs přecedíme a dáme ke karamelu. Misky v pekáčku zalijeme vodou tak, aby sahala do jejich poloviny. Krém karamel pečeme při 150 °C asi 60 minut. Vše necháme vychladnout nejlépe do druhého dne.

  3. Druhý den krém karamel ozdobíme hroznovým vínem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!