Krém karamel s hroznovým vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 500 ml smetana 120 g cukr krupice 1 ks vanilkový cukr 200 g hroznové víno
Postup Krém karamel s hroznovým vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Zhruba 80 g cukru zalijeme asi 100 ml studené vody. Vaříme, dokud cukr nezkaramelizuje. Horký karamel nalijeme do misek.
Vejce utřeme s cukrem. Smetanu svaříme s vanilkovým cukrem a necháme vychladnout na 60 °C. Pak do ní vmícháme pěnu. Směs přecedíme a dáme ke karamelu. Misky v pekáčku zalijeme vodou tak, aby sahala do jejich poloviny. Krém karamel pečeme při 150 °C asi 60 minut. Vše necháme vychladnout nejlépe do druhého dne.
Druhý den krém karamel ozdobíme hroznovým vínem a můžeme podávat.