Krém peříčko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
250 g máslo
1 lžička rum
2 ks bílek
150 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Dva bílky vyšleháme s třetinou cukru a ze zbylých dvou třetin cukru uvaříme sirup. Cukr zalijeme troškou vody, aby se rozpustil. Dále mícháme při varu, dokud se netáhne a kape z vařečky, nikoli teče.

  2. Ještě horký sirup zašleháme do bílků. Vzniklá hmota se nechá vychladnout a smíchá se s kostkou másla, které se utřelo s vanilkovým cukrem a lžičkou rumu (nemusí být). Do krému můžeme ještě přidat kakao nebo nasekané mandle.

  3. Krém peříčko používáme ke slepování různého cukroví podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!