Krémová bramborová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks brambory
800 ml voda
2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
1 kostka zeleninový vývar
0.5 kelímku smetana ke šlehání
2 lžíce tuk (máslo)
na ozdobu
1 ks vejce
0.5 kelímku smetana ke šlehání
2 lžíce čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme v mírně osolené vodě natvrdo, zchladíme, oloupeme a nadrobno nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Do vody dáme kostku, nasypeme brambory a vaříme asi 20 minut.

  2. Pak brambory v polévce rozmixujeme, přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Mouku smícháme s tukem a za stálého míchání jí zahustíme polévku. Krátce provaříme a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  3. Bylinky (bazalku, petrželku, pažitku, majoránku) opláchneme, osušíme a nasekáme. Vejce smícháme s bylinkami. Smetanu dotuha vyšleháme.

  4. Krémovou bramborovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme kopečkem šlehačky a posypeme vajíčkem s bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!