Krémová celerová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
50 g šunka
1 ks cibule
1 kelímek smetana
1 ks celer
1 lžíce hladká mouka
1 l vývar z bujonu
podle chuti
sůl
kari
na ozdobu
řeřicha

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme, umyjeme a jemně nastrouháme.

  2. Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný celer, posolíme, přidáme špetku kari, trošku podlijeme vodou a doměkka podusíme. Potom poprášíme moukou a zalijeme vývarem třeba ze zeleninového masoxu. V celerové polévce rozmícháme smetanu s jemně nakrájenou šunkou a už jen krátce povaříme.

  3. Na talíři posypeme krémovou celerovou polévku řeřichou. Celerovou polévku podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!