Krémová česnečka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
250 g brambory
300 ml mléko
1 ks cibule
100 ml smetana
sýr
1 ks bageta
400 ml zeleninový nebo slepičí vývar
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno a brambory na kostičky.

  2. V hrnci necháme rozpustit máslo, asi 3 minuty na něm smažíme cibuli, pak přidáme pokrájený česnek a ještě asi minutu smažíme. Zalijeme vývarem a mlékem, přidáme brambory, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.

  3. Než se brambory uvaří, připravíme si krutony. Bagetu nebo rohlík rozřízneme a potřeme máslem smíchaným s jedním prolisovaným česnekem. Nakrájíme na kostičky a pečeme v troubě na pečícím papíru při asi 200 °C.

  4. Nakonec polévku rozmixujeme, přidáme smetanu, zbývající prolisovaný česnek a krátce prohřejeme, nevaříme!

  5. Krémovou česnečku podáváme s krutony a strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!