Krémová česnečka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 250 g brambory 300 ml mléko 1 ks cibule 100 ml smetana sýr 1 ks bageta 400 ml zeleninový nebo slepičí vývar mletý černý pepř
Postup Krémová česnečka recept
Postup přípravy receptu
-
Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno a brambory na kostičky.
V hrnci necháme rozpustit máslo, asi 3 minuty na něm smažíme cibuli, pak přidáme pokrájený česnek a ještě asi minutu smažíme. Zalijeme vývarem a mlékem, přidáme brambory, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
Než se brambory uvaří, připravíme si krutony. Bagetu nebo rohlík rozřízneme a potřeme máslem smíchaným s jedním prolisovaným česnekem. Nakrájíme na kostičky a pečeme v troubě na pečícím papíru při asi 200 °C.
Nakonec polévku rozmixujeme, přidáme smetanu, zbývající prolisovaný česnek a krátce prohřejeme, nevaříme!
Krémovou česnečku podáváme s krutony a strouhaným sýrem.