Krémová fazolková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 6 dl voda 1 lžíce škrobová moučka 2 kostky zeleninový bujon 3 hrstě zelené fazolky 3 dl plnotučné mléko podle chuti sůl
Postup Krémová fazolková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Mražené zelené fazolky si nalámeme na menší kousky a dáme do hrnce s vroucí lehce osolenou vodou. Poměr vody a fazolek by měl být asi takto - na jednu hrst použijeme 2 dl vody. Fazolky uvaříme doměkka. Přidáme 2 kostky zeleninového bujonu a 3 dl plnotučného mléka.
K fazolkám vlijeme 1 vrchovatou lžíci škrobu rozkvedlanou v trošce vody a rychle mícháme, aby se nám škrob v polévce nevysrážel. Fazolkovou polévku krátce povaříme (cca 3 minuty). Do takto hotové polévky prolisujeme dva středně velké stroužky česneku. Ještě povaříme cca minutku a máme hotovo. Pokud je polévka moc řídká, možno dohustit ještě troškou škrobové zálivky, pokud je naopak moc hustá, rozředíme mlékem.
Krémovou fazolkovou polévku rozlijeme do talířů a podáváme teplou. Můžeme přikusovat čerstvý chléb.