Krémová fazolková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
6 dl voda
1 lžíce škrobová moučka
2 kostky zeleninový bujon
3 hrstě zelené fazolky
3 dl plnotučné mléko
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mražené zelené fazolky si nalámeme na menší kousky a dáme do hrnce s vroucí lehce osolenou vodou. Poměr vody a fazolek by měl být asi takto - na jednu hrst použijeme 2 dl vody. Fazolky uvaříme doměkka. Přidáme 2 kostky zeleninového bujonu a 3 dl plnotučného mléka.

  2. K fazolkám vlijeme 1 vrchovatou lžíci škrobu rozkvedlanou v trošce vody a rychle mícháme, aby se nám škrob v polévce nevysrážel. Fazolkovou polévku krátce povaříme (cca 3 minuty). Do takto hotové polévky prolisujeme dva středně velké stroužky česneku. Ještě povaříme cca minutku a máme hotovo. Pokud je polévka moc řídká, možno dohustit ještě troškou škrobové zálivky, pokud je naopak moc hustá, rozředíme mlékem.

  3. Krémovou fazolkovou polévku rozlijeme do talířů a podáváme teplou. Můžeme přikusovat čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!