Krémová kávová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0.5 lžičky sůl 3 ks vejce 100 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 100 g polohrubá mouka 1 lžička prášek do pečivu 1 balíček smetanový pudinkový prášek krém 100 ml rum 5 plátků želatina 1 ks vanilkový cukr 500 ml smetana ke šlehání 1 šálek silná černá káva 100 g mléčná čokoláda na obalení 1 balíček vanilkový cukr 100 g hořká čokoláda
Postup Krémová kávová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce, oba cukry a sůl šleháme asi 10 minut, dokud hmota nezačne bělat a nezhoustne. Opatrně vmícháme mouku s pudinkem a práškem do pečiva. Krémové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 13 minut při 180 °C.
Piškot překlopíme na vlhkou utěrku a opatrně odstraníme pečící papír. Pomocí utěrky opatrně svineme do rolády a necháme vystydnout.
Čokolády nastrouháme (každou do jiné nádoby). Hořkou dáme do chladničky. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Pak ji vymačkáme a rozpustíme v horké kávě. Přidáme mléčnou čokoládu, rum, cukr a lžičku instantní kávy (zrníčka, ne uvařenou). Za občasného míchání necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dohusta a postupně ji přimícháváme do kávové směsi. Uložíme na 5 minut do mrazničky.
Piškotový plát rozmotáme a potřeme 2/3 kávového krému. Opatrně ho srolujeme a potřeme zbylým krémem. Celou roládu obalíme v hořké čokoládě smíchané s vanilkovým cukrem a dáme do chladničky minimálně na 2 hodiny ztuhnout.