Krémová kávová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 lžičky sůl
3 ks vejce
100 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
100 g polohrubá mouka
1 lžička prášek do pečivu
1 balíček smetanový pudinkový prášek
krém
100 ml rum
5 plátků želatina
1 ks vanilkový cukr
500 ml smetana ke šlehání
1 šálek silná černá káva
100 g mléčná čokoláda
na obalení
1 balíček vanilkový cukr
100 g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, oba cukry a sůl šleháme asi 10 minut, dokud hmota nezačne bělat a nezhoustne. Opatrně vmícháme mouku s pudinkem a práškem do pečiva. Krémové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 13 minut při 180 °C.

  2. Piškot překlopíme na vlhkou utěrku a opatrně odstraníme pečící papír. Pomocí utěrky opatrně svineme do rolády a necháme vystydnout.

  3. Čokolády nastrouháme (každou do jiné nádoby). Hořkou dáme do chladničky. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Pak ji vymačkáme a rozpustíme v horké kávě. Přidáme mléčnou čokoládu, rum, cukr a lžičku instantní kávy (zrníčka, ne uvařenou). Za občasného míchání necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dohusta a postupně ji přimícháváme do kávové směsi. Uložíme na 5 minut do mrazničky.

  4. Piškotový plát rozmotáme a potřeme 2/3 kávového krému. Opatrně ho srolujeme a potřeme zbylým krémem. Celou roládu obalíme v hořké čokoládě smíchané s vanilkovým cukrem a dáme do chladničky minimálně na 2 hodiny ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!