Krémová polévka z bílého chřestu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks pórek
100 ml smetana ke šlehání
1 balíček slepičí bujon
12 ks bílý chřest
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme, odkrojíme tvrdé konce a potom nakrájíme na malé kousky. Cibuli a pórek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a pórek na kousky. Dávám půl menšího pórku.

  2. Mezitím si do hrnce nalijeme vývar (bujon 1,5 l) a přivedeme k varu. Přidáme nakrájený chřest, cibuli i pórek a vaříme asi 20 minut, dokud není chřest měkký.

  3. Po změknutí polévku rozmixujeme. Tvrdé kousky, které nejdou rozmixovat, vytáhneme. Polévku z bílého chřestu dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Nakonec ještě přidáme máslo, polévku to zjemní. Já přidávám tuk na pečení a polévku nezahušťuji.

  4. Krémovou polévku z bílého chřestu podáváme s chlebovými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!