Krémové košíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
0.5 balíčku prášek do pečiva
100 g cukr moučka
300 g hladká mouka
2 lžíce vlažné mléko
100 g tuk na pečení
krém
1 ks žloutek
125 ml mléko
100 g jahody
150 g smetana ke šlehání
30 g změklé máslo
1 balíček jahodový pudinkový prášek
na ozdobu
10 ks jahody
čerstvá máta
podle potřeby
hladká mouka na vál
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Na vále promícháme cukr s moukou i práškem do pečiva. Do směsi uděláme důlek, vyklepneme vajíčka, vlijeme mléko a přidáme na kousky nakrájený změklý tuk. Rukama zpracujeme na hladké těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout.

  2. Formičky vymažeme lehce olejem a naplníme je kousky těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Upečené košíčky vyklopíme z formiček a necháme je vystydnout.

  3. Pudinkový prášek s cukrem rozmícháme v mléce a přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme smetanu, máslo i žloutek a necháme opět přijít k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.

  4. Jahody rozmixujeme a vmícháme do krému. Krémem naplníme zdobící sáček se širší špičkou a nastříkáme krém do košíčků.

  5. Každý košíček ozdobíme půlkou jahody a snítkou čerstvé máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!