Tvarohový máslový chlebíček recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
4 ks vejce
250 g máslo
1 hrst rozinky
1/2 ks citron
šlehačka
250 g tvaroh
zavařenina
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo v kastrolku na plotně a necháme vychladnout. Použít můžeme i Ramu

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh

  3. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přišleháme vychladlé máslo a tvaroh. Mouku promísíme s práškem do pečiva. Do mouky přistrouháme ještě kůru z poloviny dobře omytého citronu a směs zamícháme do ušlehané hmoty z másla, žloutků a tvarohu. Přisypeme hrst rozinek, nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků

  4. Dvě formy na hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do nich rozdělíme připravené těsto a v předehřáté troubě pečeme pozvolna při 150°C asi 35 minut dozlatova

  5. Tvarohový máslový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme z formy, nakrájíme a pocukrujeme. Každý plátek můžeme vylepšit potřením zavařeniny a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!