Babiččin klasický bramborový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 špetky sůl
1 kg brambory
1/2 ks celer
3 lžíce majonéza
2 ks mrkev
1 - 2 ks petržel
1 lžíce plnotučná hořčice
6 ks sterilované okurky
3 lžíce tatarská omáčka
10 lžic lák z okurek
2 špetky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Zeleninu očistíme, celer použijeme menší. Mrkev s petrželí a celerem uvaříme také doměkka. Poté brambory i ostatní zeleninu nakrájíme na kostičky

  2. Brambory, mrkev, petržel a celer dáme do mísy, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, na kostičky nakrájené sterilované okurky, sůl a pepř. Bramborový salát opatrně promícháme a podle potřeby zředíme lákem z okurek. Ze salátu se nesmí stát lepivá kaše.

  3. Bramborový salát necháme v chladu odležet do druhého dne, chutě se tak lépe propojí. Babiččin klasický bramborový salát podáváme jako přílohu a připravit si jej můžeme kdykoli během roku - nejen o Vánocích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!