Babiččin klasický bramborový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 1 kg brambory 1/2 ks celer 3 lžíce majonéza 2 ks mrkev 1 - 2 ks petržel 1 lžíce plnotučná hořčice 6 ks sterilované okurky 3 lžíce tatarská omáčka 10 lžic lák z okurek 2 špetky mletý černý pepř
Postup Babiččin klasický bramborový salát
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Zeleninu očistíme, celer použijeme menší. Mrkev s petrželí a celerem uvaříme také doměkka. Poté brambory i ostatní zeleninu nakrájíme na kostičky
Brambory, mrkev, petržel a celer dáme do mísy, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, na kostičky nakrájené sterilované okurky, sůl a pepř. Bramborový salát opatrně promícháme a podle potřeby zředíme lákem z okurek. Ze salátu se nesmí stát lepivá kaše.
Bramborový salát necháme v chladu odležet do druhého dne, chutě se tak lépe propojí. Babiččin klasický bramborový salát podáváme jako přílohu a připravit si jej můžeme kdykoli během roku - nejen o Vánocích.