Krémový cheesecake recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,25 hrnků olej 1 ks vejce 1 ks vejce 4 lžíce cukr moučka 1 hrnek cukr moučka 1 hrnek polohrubá mouka 0,5 kostek tuk na pečení 1 balíček kypřící prášek do pečiva 500 g nízkotučný tvaroh 0,5 balíčků vanilkový pudinkový prášek
Postup Krémový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
V míse zpracujeme těsto z polohrubé mouky, tuku na pečení, kypřícího prášku na pečení, cukru moučka a vejce. Hněteme, dokud není těsto hladké
Těstem vyložíme formu plum cake (lépe to jde za použití pytlíku na ruce) a to tak, aby těsto bylo tenké a až po kraj formy. Na náplň spojíme za pomoci mixéru v míse tvaroh, vejce, půl pytlíku vanilkového pudinku, cukr moučka a olej
Moučník můžeme obměňovat různými přísadami jako je nastrouhaná citronová kůra, mandle, skořicový cukr a jiné. Já používám místo cukru moučka také hroznový cukr
Cheesecake pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě
Krémový cheesecake podáváme jako moučník k šálku kávy nebo čaje. Ideální jako sladká tečka po dobrém jídle.