Dýňová bábovka s ořechy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
220 g máslo
1/2 ks citron
2 lžičky prášek do pečiva
350 g dýně
2 lžičky mletá skořice
250 g hladká mouka
100 g vlašské ořechy
1 lžička jedlá soda
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
1 lžička sušený zázvor
150 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme měkký střed a zbytek nakrájíme na měsíčky. Dýni poklademe na olejem vymazaný nebo papírem na pečení vyložený plech. Dýni pečeme doměkka cca 20 minut při 180 °C

  2. Vejce rozklepneme do mísy, přidáme třtinový cukr a roztopené máslo. Vyšleháme vařečkou nebo mixérem. Mouku prosejeme do mísy společně se sodou, práškem do pečiva, skořicí a zázvorem. Do vyšlehané vaječné směsi přidáme šťávu z půlky citronu

  3. Postupně zašleháváme prosátou mouku s ostatními ingrediencemi

  4. Vychladlou pečenou dýni rozmixujeme na pyré. Do těsta zašleháme dýňové pyré. Jako poslední vmícháme nasekané vlašské ořechy

  5. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto vlijeme do formy a uhladíme. Dýňovou bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40 - 60 minut. Vpichem špejle vyzkoušíme, zda je bábovka hotová. Špejle musí zůstat suchá

  6. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout. Dýňovou bábovku pocukrujeme, nakrájíme na dílky a podáváme k čaji nebo kávě jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!