Krémový čokoládový likér recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks žloutek
0.5 l mléko
20 dkg cukr krupice
0.5 vanilkový lusk
15 dkg nastrouhaná čokoláda
5 dl vodka nebo rum

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnečku dáme 1/8 l syrového mléka, přidáme žloutky a dobře rozkvedláme.

  2. Zbylé mléko nalijeme do hrnce, přidáme cukr, vanilku, postavíme na mírný oheň a za občasného míchání přivedeme do varu. Pak postupně přiléváme žloutky rozkvedlané

  3. v mléce a za stálého šlehání metlou přivedeme opět do varu. Přidáme nastrouhanou čokoládu. Poté směs ihned z ohně odstavíme, postavíme ji s hrncem do nádoby se studenou vodou a mícháme tak dlouho, až vychladne.

  4. Do vychladlé směsi přilijeme vodku nebo rum a krémový čokoládový likér naplníme přes sítko do lahví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!