Krémový nákyp s pórkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo 750 g brambory 500 ml mléko 1 ks cibule 2 ks pórek 100 g gouda 30 g hladká mouka mletý bílý pepř tuk na vymazání 400 g uzené maso 2 lžíce kremžská hořčice na ozdobu petrželka
Postup Krémový nákyp s pórkem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce omyjeme, vložíme do horké vody a asi čtvrt hodiny vaříme. Pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší špalíky. Uzené maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
Brambory slijeme a necháme vychladnout. Poté je sloupneme a úhledně pokrájíme. Spolu s masem a pórkem jimi rovnoměrně naplníme vymaštěnou zapékací formu. Sýr nastrouháme.
Oloupanou cibuli jemně posekáme a na rozpáleném tuku necháme zesklovatět. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a za stálého míchání přilijeme mléko. Bešamelovou omáčku přivedeme k varu, vmícháme hořčici, pikantně opepříme a osolíme.
Nákyp přelijeme krémovou omáčkou a povrch posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut.
Krémový nákyp s pórkem podáváme horký a ozdobíme čerstvou petrželkou.