Krémový špenát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 100 ml smetana ke šlehání 800 g čerstvé špenátové listy 1 ks malý uvařený brambor podle potřeby olej příloha sůl 4 ks vejce 600 g brambory podle chuti sůl mletý pepř muškátový oříšek
Postup Krémový špenát recept
Postup přípravy receptu
-
Špenát umyjeme a osušíme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme na oleji. Přidáme špenát a krátce podusíme. Špenát podlijeme smetanou, přidáme nakrájený uvařený brambor, sůl, pepř a muškátový oříšek. Vše spolu přivedeme do varu a rozmixujeme na hladkou směs.
Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší plátky a 5 minut povaříme ve vřící vodě. Pak je scedíme a necháme okapat.
Na velké pánvi rozehřejeme olej a brambory na něm opečeme do ruda z obou stran. Na závěr je osolíme. Samostatně připravíme volská oka a podáváme je jako přílohu ke krémovému špenátu a pečeným bramborám.