Křenový salát s celerem a jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g celer
1 ks citron
120 g bílý jogurt
50 g vlašský ořech
100 g čerstvý křen
300 g zelené jablko
podle chuti
cukr
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Jablka oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Čerstvý křen si očistíme, nastrouháme a přidáme do misky k okapanému celeru a jablku.

  3. Vlašské ořechy nakrájíme nadrobno, přidáme k salátu společně s bílým jogurtem. Salát dochutíme solí, cukrem, přidáme citronovou šťávu.

  4. Křenový salát necháme vychladit a podáváme jako letní osvěžující pochoutku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!