Křenový salát s cizrnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0.5 balíčku cizrna
3 ks nakládaná okurka
podle chuti
sůl
bylinky
pepř
majonéza nebo sojanéza

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu si namočíme alespoň 12 hodin předem do vody. Poté vodu slijeme a cizrnu propláchneme (zbavíme se tím části nadýmavých látek) a dáme vařit na silný plamen. Takto vaříme asi 10 minut a poté asi hodinu na slabém plameni, než cizrna změkne. Protože cizrna nadýmá, tak je dobré ji vařit s některou protinadýmacích bylinek - majoránka, tymián, saturejka, dobromysl. Solíme až chvíli před ukončením vaření.

  2. Po uvaření k cizrně už jen přimícháme všechny ostatní ingredience - nadrobno nakrájenou cibuli a nakládané okurky, dvě lžíce křenu (podle vlastní chuti) a majonézu. Salát je výborný také se sojanézou a tím i mnohem zdravější. V případě potřeby křenový salát s cizrnou dosolíme a dopepříme.

  3. Hotový salát s cizrnou dáme odležet do lednice a poté podáváme s tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!