Krevetová rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
400 g rýže
70 g krevety
3 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
1 lžička kari koření
1 svazek jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu. Polovinu oleje rozehřejeme na pánvi. Vejce rozklepneme, rozšleháme a na pánvi z něj uděláme omeletu. Hotovou ji pak roztrháme nebo nakrájíme na větší kusy.

  2. Cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Na zbylém oleji ji orestujeme a přidáme kari koření. Nakonec vmícháme krevety a jen je prohřejeme.

  3. Uvařenou rýži smícháme s kousky omelety, cibulí a podle chuti ji osolíme a opepříme. Podáváme s vhodným hlavním chodem. Podle chuti můžeme přidat sekanou pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!