Krevetové knedlíčky won ton recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks bílek
0 lžiček sezamový olej
2 lžíce bambusové výhonky
1 lžička rýžové víno
1 lžíce ústřicová omáčka
2 ks zelená cibulka
30 ks placičky won ton
300 g předvařené krevety
příloha
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Předvařené a oloupané krevety nakrájíme na drobné kousky. Ke krevetám přidáme najemno nakrájenou cibulku i s natí, nasekané bambusové výhonky, rýžové víno, ústřicovou nebo rybí omáčku, sezamový olej a bílek. Vše pečlivě smícháme v míse.

  2. Placičku won ton si položíme na dlaň, ukazováček druhé ruky si namočíme do vody a potřeme s ním okraj placičky tak, aby byl mokrý a začal se lepit. Doprostřed dáme lžičku krevetové náplně a slepíme do hvězdice - vždy rožky ke středu. Nebojte se těsto stisknout, menších prasklin se bát nemusíte, taštičky se nebudou vařit, ale jen napařovat.

  3. Bambusové napařovadlo vyložíme bílým pečícím papírem, narovnáme do něj taštičky a uzavřeme víkem. Do rendlíku, jen o trochu většího než napařovadlo, nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Pak na rendlík nasadíme napařovadlo a krevetové knedlíčky won ton napařujeme 5 minut.

  4. Krevetové knedlíčky won ton podáváme se sójovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!