Krevetový salát s pomelem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 150 ml majonéza 1 ks avokádo ledový salát 2 lžíce limetková šťáva mletý černý pepř 250 g loupané krevety 1 ks pomelo 150 ml bílý tučný jogurt
Postup Krevetový salát s pomelem
Postup přípravy receptu
-
Pomelo oloupeme a rozebereme na dílky, které zbavíme tuhých blan. Očištěnou dužinu nakrájíme na menší kousky. Vyzrálé avokádo rozkrojíme na polovinu a odstraníme pecku a vnitřek vydlabeme lžičkou
V míse promícháme kousky pomela s vydlabanou dužinou z avokáda. Vše zakapeme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Přidáme krevety a směs spojíme jogurtem a majonézou. Vložíme do chladničky a necháme 15 minut rozležet
Krevetový salát podáváme na listech ledového salátu s čerstvou bagetou nebo opečeným toastovým chlebem.