Krevetový salát s pomelem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
150 ml majonéza
1 ks avokádo
ledový salát
2 lžíce limetková šťáva
mletý černý pepř
250 g loupané krevety
1 ks pomelo
150 ml bílý tučný jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Pomelo oloupeme a rozebereme na dílky, které zbavíme tuhých blan. Očištěnou dužinu nakrájíme na menší kousky. Vyzrálé avokádo rozkrojíme na polovinu a odstraníme pecku a vnitřek vydlabeme lžičkou

  2. V míse promícháme kousky pomela s vydlabanou dužinou z avokáda. Vše zakapeme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Přidáme krevety a směs spojíme jogurtem a majonézou. Vložíme do chladničky a necháme 15 minut rozležet

  3. Krevetový salát podáváme na listech ledového salátu s čerstvou bagetou nebo opečeným toastovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!