Křupavá krůtí stehna se zelím a rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžička sůl sůl 2 ks cibule 0.5 lžičky kmín 1 hlávka bílé zelí 150 ml zeleninový vývar mletý černý pepř 1 sklenice sterilovaná rajčata 2 ks krůtí stehna 0.8 lžíce cayenský pepř na ozdobu 1 lžíce čerstvé bylinky
Postup Křupavá krůtí stehna se zelím a rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Krůtí stehna omyjeme, osušíme a rozložíme do pekáče, kůží nahoru. Promícháme sůl s cayenským pepřem a olejem a touto směsí stehna důkladně potřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.
Rajčata ve sklenici rozmačkáme. Zelí očistíme, omyjeme a nasekáme na nudličky. Cibule oloupeme a nahrubo posekáme. Pekáč vyndáme z trouby, obložíme smíchanou zeleninou, ochutíme kmínem, pepřem a solí. Nakonec vše podlijeme vývarem a při stejné teplotě pečeme ještě hodinu.
Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme.