Křupavá krůtí stehna se zelím a rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
sůl
2 ks cibule
0.5 lžičky kmín
1 hlávka bílé zelí
150 ml zeleninový vývar
mletý černý pepř
1 sklenice sterilovaná rajčata
2 ks krůtí stehna
0.8 lžíce cayenský pepř
na ozdobu
1 lžíce čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna omyjeme, osušíme a rozložíme do pekáče, kůží nahoru. Promícháme sůl s cayenským pepřem a olejem a touto směsí stehna důkladně potřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.

  2. Rajčata ve sklenici rozmačkáme. Zelí očistíme, omyjeme a nasekáme na nudličky. Cibule oloupeme a nahrubo posekáme. Pekáč vyndáme z trouby, obložíme smíchanou zeleninou, ochutíme kmínem, pepřem a solí. Nakonec vše podlijeme vývarem a při stejné teplotě pečeme ještě hodinu.

  3. Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!