Konfitovaná kachna recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks jablko 1 ks kachna 1 větvička čerstvý tymián mletý černý pepř 750 g kachní sádlo
Postup Konfitovaná kachna
Postup přípravy receptu
-
Čerstvou kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na 6 porcí. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Maso prosolíme, opepříme promícháme s jablky a tymiánem a zakryté necháme přes noc odležet v chladu
Druhý den necháme rozpustit sádlo, kterým kachnu přelijeme a vše zvolna pečeme v troubě při asi 120 °C přibližně 8 hodin doměkka. Kdo má rád křupavou kůžičku, může ji ještě zprudka dopéci pod rozpáleným grilem
Šťavnatou konfitovanou kachnu ochucenou jablky podáváme podle vlastní chuti třeba s červeným zelím a bramborovými noky.