Vepřová pečeně s uzeným bůčkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 lžička sůl
1 lžička kmín
1 lžička rozmarýn
300 g uzený bůček
1 kg vepřová kotleta

Postup přípravy receptu

  1. Pečeni nařízneme asi do poloviny, vetřeme koření (česnek prolisujeme), které jsme smíchali, vložíme plátky uzeného bůčku

  2. Osolíme a vložíme do pekáče a pečeme na 180 °C asi 2 hodiny. V průběhu pečení maso poléváme výpekem. Než se maso upeče, uvaříme ostatní přílohy

  3. Vepřovou pečeni s uzeným bůčkem podáváme s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem. Knedlíky můžeme použít jak bramborové, tak houskové. Zelí můžeme použít kysané i hlávkové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!