Vepřová pečeně s uzeným bůčkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 lžička sůl 1 lžička kmín 1 lžička rozmarýn 300 g uzený bůček 1 kg vepřová kotleta
Postup Vepřová pečeně s uzeným bůčkem
Postup přípravy receptu
-
Pečeni nařízneme asi do poloviny, vetřeme koření (česnek prolisujeme), které jsme smíchali, vložíme plátky uzeného bůčku
Osolíme a vložíme do pekáče a pečeme na 180 °C asi 2 hodiny. V průběhu pečení maso poléváme výpekem. Než se maso upeče, uvaříme ostatní přílohy
Vepřovou pečeni s uzeným bůčkem podáváme s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem. Knedlíky můžeme použít jak bramborové, tak houskové. Zelí můžeme použít kysané i hlávkové.