Křupavé čočkové koule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks česnek
1 hrnek strouhanka
1 ks cuketa
1 hrnek červená čočka
olej na smažení
4 ks jarní cibulka
1 lžička mletý římský kmín
1 hrnek strouhaný čedar
1 hrnek hrubá kukuřičná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme, odstraníme nečistoty a zalijeme ji vodou. Uvedeme do varu, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 10 minut, až je čočka měkká. Scedíme ji a důkladně propláchneme studenou vodou.

  2. Jarní cibulku a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cuketu oloupeme a nastrouháme.

  3. Polovinu čočky, česnek a jarní cibulky rozmixujeme na kaši a dáme do mísy. Přimícháme zbylou čočku, římský kmín, strouhanku, čedar a cuketu. Dobře promícháme.

  4. Navlhčenýma rukama děláme koule vždy z jedné lžíce hmoty a obalujeme je v kukuřičné mouce.

  5. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koule v něm usmažíme dozlatova. Na papírovém ubrousku je necháme čočkové koule okapat a podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!