Segedínský guláš s knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička sůl
1 ks cibule
1 lžička kmín
1/2 l voda
2 lžíce hladká mouka
1/2 kelímku zakysaná smetana
1 lžička mletá sladká paprika
1 balíček kysané zelí
500 g vepřová kýta nebo plec

Postup přípravy receptu

  1. Maso - vepřovou kýtu nebo plec, opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme mletou sladkou papriku, maso, sůl a kmín. Promícháme a zalijeme trochou vody

  2. Maso dusíme doměkka, podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Před koncem varu přidáme pokrájené kysané zelí, necháme prohřát a nakonec zahustíme trochou mouky. Segedínský guláš nakonec zjemníme zakysanou smetanou, podle chuti dosolíme a krátce povaříme

  3. Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!