Segedínský guláš s knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 lžička sůl 1 ks cibule 1 lžička kmín 1/2 l voda 2 lžíce hladká mouka 1/2 kelímku zakysaná smetana 1 lžička mletá sladká paprika 1 balíček kysané zelí 500 g vepřová kýta nebo plec
Postup Segedínský guláš s knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Maso - vepřovou kýtu nebo plec, opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme mletou sladkou papriku, maso, sůl a kmín. Promícháme a zalijeme trochou vody
Maso dusíme doměkka, podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Před koncem varu přidáme pokrájené kysané zelí, necháme prohřát a nakonec zahustíme trochou mouky. Segedínský guláš nakonec zjemníme zakysanou smetanou, podle chuti dosolíme a krátce povaříme
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.