Křupavé kuřecí kousky z trouby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg kuřecí kousky na obalení česnek 1 lžička sůl mletý pepř 150 g hladká mouka 30 g kukuřičná mouka marináda 1 l podmáslí podle potřeby olej na smažení
Postup Křupavé kuřecí kousky z trouby recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté a osušené kuřecí kousky namočíme do slané vody a necháme určitě 3 hodiny v lednici. Po 3 hodinách kuřecí kousky vyjmeme a namočíme na 8 hodin do podmáslí, nebo ještě lépe na celou noc. Podmáslí z marinování kuřete již nepoužijeme.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Kuřecí kousky vyjmeme z podmáslí a ihned obalíme v mouce smíchané s kořením. Kuřecí kousky nejprve na pánvi s olejem osmahneme ze všech stran, asi 4 minuty do světle hnědé barvy. Osmahnuté kuřecí kousky uložíme do zapékací mísy a pečeme s občasným obracením alespoň 35 - 45 minut dozlatova.
Křupavé kuřecí kousky z trouby podáváme teplé s bramborovou přílohou.