Křupavé kuřecí kousky z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg kuřecí kousky
na obalení
česnek
1 lžička sůl
mletý pepř
150 g hladká mouka
30 g kukuřičná mouka
marináda
1 l podmáslí
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a osušené kuřecí kousky namočíme do slané vody a necháme určitě 3 hodiny v lednici. Po 3 hodinách kuřecí kousky vyjmeme a namočíme na 8 hodin do podmáslí, nebo ještě lépe na celou noc. Podmáslí z marinování kuřete již nepoužijeme.

  2. Troubu předehřejeme na 175 °C. Kuřecí kousky vyjmeme z podmáslí a ihned obalíme v mouce smíchané s kořením. Kuřecí kousky nejprve na pánvi s olejem osmahneme ze všech stran, asi 4 minuty do světle hnědé barvy. Osmahnuté kuřecí kousky uložíme do zapékací mísy a pečeme s občasným obracením alespoň 35 - 45 minut dozlatova.

  3. Křupavé kuřecí kousky z trouby podáváme teplé s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!