Křupavé vepřové plátečky s tzatziki recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
1 ks cibule
0 lžiček tymián
2 lžíce olivový olej
500 g libové vepřové maso
omáčka
4 stroužky česnek
sůl
5 lístků bazalka
1 lžíce oregano
250 g bílý jogurt
1 ks salátová okurka
100 g balkánský sýr
podle chuti
mletý pepř
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na menší tenké plátečky a vložíme je do hlubší mísy.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibulová kolečka přidáme k masu a promícháme. Do mísy s masem přidáme olivový olej, papriku, čerstvě mletý pepř, oregano, sůl a drcený česnek. Vše dobře promícháme, přikryjeme folií a necháme na celou noc v lednici.

  3. Připravíme si studenou omáčku tzatziki. Česnek prolisujeme. Okurku oloupeme a snažíme se vybrat semínka. Okurku nastrouháme, případně nakrájíme na malé kostičky. Jogurt v misce promícháme s česnekem a okurkou, dochutíme pepřem a solí. Do směsi na tzatziki přidáme nakrájený nebo nastrouhaný balkánský sýr, oregano a natrhané lístky bazalky. Promícháme a dáme vychladit.

  4. Vepřové plátečky budeme restovat na pánvi, a to pěkně dokřupava ze všech stran.

  5. Křupavé vepřové plátečky podáváme jako hlavní chod s připravenou čerstvou zeleninou a omáčkou tzatziki. Pokud máme větší hlad, přidáme ještě bramborovou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!