Křupavé vepřové plátečky s tzatziki recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks česnek 1 ks cibule 0 lžiček tymián 2 lžíce olivový olej 500 g libové vepřové maso omáčka 4 stroužky česnek sůl 5 lístků bazalka 1 lžíce oregano 250 g bílý jogurt 1 ks salátová okurka 100 g balkánský sýr podle chuti mletý pepř mletá paprika
Postup Křupavé vepřové plátečky s tzatziki recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájíme na menší tenké plátečky a vložíme je do hlubší mísy.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibulová kolečka přidáme k masu a promícháme. Do mísy s masem přidáme olivový olej, papriku, čerstvě mletý pepř, oregano, sůl a drcený česnek. Vše dobře promícháme, přikryjeme folií a necháme na celou noc v lednici.
Připravíme si studenou omáčku tzatziki. Česnek prolisujeme. Okurku oloupeme a snažíme se vybrat semínka. Okurku nastrouháme, případně nakrájíme na malé kostičky. Jogurt v misce promícháme s česnekem a okurkou, dochutíme pepřem a solí. Do směsi na tzatziki přidáme nakrájený nebo nastrouhaný balkánský sýr, oregano a natrhané lístky bazalky. Promícháme a dáme vychladit.
Vepřové plátečky budeme restovat na pánvi, a to pěkně dokřupava ze všech stran.
Křupavé vepřové plátečky podáváme jako hlavní chod s připravenou čerstvou zeleninou a omáčkou tzatziki. Pokud máme větší hlad, přidáme ještě bramborovou přílohu.