Křupavé zástěrky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
2 ks vejce
125 g máslo
1 lžíce rum
1 lžička prášek do pečiva
100 g cukr moučka
1 lžička citronová kůra
500 g polohrubá mouka
500 g tuk na smažení
na obalení
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo, cukr a sůl utřeme do pěny. Vejce přidáváme po jednom a zamícháme. Vmícháme citronovou kůru, rum a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva.

  2. Těsto hladce vypracujeme, vyválíme na moukou posypaném vále do rozměru 20 x 50 cm. Vykrojíme 2,5 cm široké a 10 cm dlouhé pruhy, uprostřed pruhů uděláme nářez a protáhneme jím jeden konec těsta.

  3. Rozpálíme tuk a po malých dávkách v něm smažíme zástěrky.

  4. Osmažené necháme krátce okapat na savém papíru a ještě horké zástěrky obalujeme v cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!