Křupavý čokoládový korpus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto 1
100 g hořká čokoláda
100 g mléčná čokoláda
125 g kukuřičné lupínky
těsto 2
150 g nasekané mandle
200 g čokoláda podle výběru

Postup přípravy receptu

  1. Můžeme připravit 2 různé varianty.

  2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji s kukuřičnými lupínky nebo nasekanými mandlemi. Mandle mohou být nasekané na nudličky nebo lupínky.

  3. Hmotu namačkáme do dortové formy a necháme 45 minut ztuhnout. Potom vyjmeme korpus z formy a položíme na dortovou formu.

  4. Křupavý čokoládový korpus je vhodný na tvarohové, jogurtové či šlehačkové dorty nebo jako křupavé překvapení uvnitř dortů s více vrstvami. Pokud použijeme mandlové lupínky, můžeme ve formě vytvarovat lžičkou asi 1 cm vysoký okraj.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!