Krupicové flameri s jahodami recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 lžíce solamyl 500 ml mléko voda 1 konzerva jahody 2 lžíce cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 1 lžíce pomerančová kůra 60 g dětská krupička
Postup Krupicové flameri s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Mléko, cukr, kůru a špetku soli uvedeme do varu. Za stálého míchání vsypeme krupici, při nízké teplotě ji necháme "bobtnat" do zhoustnutí a odstavíme
Žloutek rozkvedláme a vmícháme do mírně vychladlé krupice. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do zcela vychladlé krupicové směsi. Směs nalijeme do vodou vypláchnuté formy (nebo 4 malých formiček) a uložíme do chladničky minimálně na 4 hodiny vychladit
Jahody i se šťávou provaříme a osladíme vanilkovým cukrem. Solamyl rozmícháme ve studené vodě a za stálého míchání kašičkou zahustíme jahody. Chvilku provaříme
Flameri uvolníme z formy (pomůžeme si nožem nebo namočíme do horké vody) a položíme na dezertní talířek. Okolo ozdobíme jahodovou omáčkou, zbytek omáčky podáváme v omáčníku.