Krupicové flameri s jahodami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžíce solamyl
500 ml mléko
voda
1 konzerva jahody
2 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce pomerančová kůra
60 g dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, cukr, kůru a špetku soli uvedeme do varu. Za stálého míchání vsypeme krupici, při nízké teplotě ji necháme "bobtnat" do zhoustnutí a odstavíme

  2. Žloutek rozkvedláme a vmícháme do mírně vychladlé krupice. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do zcela vychladlé krupicové směsi. Směs nalijeme do vodou vypláchnuté formy (nebo 4 malých formiček) a uložíme do chladničky minimálně na 4 hodiny vychladit

  3. Jahody i se šťávou provaříme a osladíme vanilkovým cukrem. Solamyl rozmícháme ve studené vodě a za stálého míchání kašičkou zahustíme jahody. Chvilku provaříme

  4. Flameri uvolníme z formy (pomůžeme si nožem nebo namočíme do horké vody) a položíme na dezertní talířek. Okolo ozdobíme jahodovou omáčkou, zbytek omáčky podáváme v omáčníku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!