Krupicové noky z odpalovaného těsta recept
Apetit ReceptyPostup Krupicové noky z odpalovaného těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Osolené mléko s máslem přivedeme k varu a za stálého míchání vsypeme krupici a vaříme, dokud se těsto neodlepuje od stěn nádoby. Necháme za občasného promíchání zchladnout, pak postupně vmícháme vejce. Dochutíme muškátovým květem.
Pomocí lžičky tvoříme malé noky do polévky, které rovnou zaváříme. Vaříme 2 - 3 minuty, pak scedíme a propláchneme studenou vodou. Pokud chceme noky jako přílohu, použijeme polévkovou lžíci. Po každém noku lžíci či lžičku namáčíme do vroucí vody.
Krupicové noky z odpalovaného těsta klademe na talíř a přeléváme hovězím nebo kuřecím vývarem se zeleninou, případně i masem. Noky připravené jako přílohu podáváme podle chuti k různým omáčkám nebo masům.