Krůta na zelenině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 70 g slanina - - olej - - sůl - - máslo - - petrželka 2 ks cibule 2 dl voda 150 g karotka 150 g kedlubny 150 g květák - - pepř mletý 0.5 ks krůta 2 dl víno bílé
Postup Krůta na zelenině recept
Postup přípravy receptu
-
Krůtu nasekáme na porce, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, na rozehřátém oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme krůtu, po obou stranách prudčeji opečeme, podlijeme vínem a za občasného podlévání vodou dusíme v troubě téměř doměkka. Přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu a společně dodusíme doměkka, dochutíme. Na talíři krůtu zdobíme zeleninou a posypeme petrželkou. Podáváme s brambory nebo rýží.