Krůta na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g slanina
- - olej
- - sůl
- - máslo
- - petrželka
2 ks cibule
2 dl voda
150 g karotka
150 g kedlubny
150 g květák
- - pepř mletý
0.5 ks krůta
2 dl víno bílé

Postup přípravy receptu

  1. Krůtu nasekáme na porce, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, na rozehřátém oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme krůtu, po obou stranách prudčeji opečeme, podlijeme vínem a za občasného podlévání vodou dusíme v troubě téměř doměkka. Přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu a společně dodusíme doměkka, dochutíme. Na talíři krůtu zdobíme zeleninou a posypeme petrželkou. Podáváme s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!