Krůtí maso na smetaně a paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 ks cibule
citron
4 lístky bobkový list
4 kuličky nové koření
hladká mouka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 ks slepičí bujon
1 kelímek smetana ke šlehání 33%
3 ks krůtí křídla

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí křídla si spolu s bobkovým listem, novým kořením a mletým pepřem uvaříme v tlakovém hrnci. Cibuli nakrájíme nadrobno

  2. V hrnci osmahneme cibuli dorůžova, přidáme mletou sladkou papriku, zalijeme vývarem z krůtích křídel, přidáme slepičí bujón a necháme povařit. Omáčku zahustíme podle potřeby jíškou z másla a hladké mouky. Dále přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit. Nakonec dochutíme solí a citronovou šťávou. Omáčku v závěru přecedíme a necháme rozpustit kousek másla na zjemnění

  3. Krůtí maso na smetaně a paprice podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!