Krůtí maso na smetaně a paprice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 1 ks cibule citron 4 lístky bobkový list 4 kuličky nové koření hladká mouka mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 ks slepičí bujon 1 kelímek smetana ke šlehání 33% 3 ks krůtí křídla
Postup Krůtí maso na smetaně a paprice
Postup přípravy receptu
-
Krůtí křídla si spolu s bobkovým listem, novým kořením a mletým pepřem uvaříme v tlakovém hrnci. Cibuli nakrájíme nadrobno
V hrnci osmahneme cibuli dorůžova, přidáme mletou sladkou papriku, zalijeme vývarem z krůtích křídel, přidáme slepičí bujón a necháme povařit. Omáčku zahustíme podle potřeby jíškou z másla a hladké mouky. Dále přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit. Nakonec dochutíme solí a citronovou šťávou. Omáčku v závěru přecedíme a necháme rozpustit kousek másla na zjemnění
Krůtí maso na smetaně a paprice podáváme s houskovým knedlíkem.