Krůtí maso plněné mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
4 plátky šunka
1 ks rajče
125 g mozzarella
250 ml smetana ke šlehání
4 plátky krůtí prsa
podle chuti
sůl
1 snítka šalvěj
citronová šťáva
125 ml masový bujon
mletý černý pepř
2 lžíce světlá hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme. Mozzarellu nakrájíme podle velikosti masa a poté na maso položíme šunku, mozzarellu a natrhanou šalvěj. Krůtí plátky zavineme a spojíme párátky.

  2. Závitky opečeme na oleji. Poté je podlijeme vývarem a asi 200 ml vody a zhruba 10 minut dusíme.

  3. Připravíme si omáčku. Rajče omyjeme, rozčtvrtíme a vyjmeme zrníčka. Dužinu nakrájíme na proužky. Závitky vyjmeme a do pánve přidáme smetanu a nakrájené rajče. Vše povaříme a podle potřeby zahustíme jíškou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  4. Krůtí maso plněné mozzarellou podáváme s brambory nebo těstovinami. Záleží ale na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!