Krůtí od tety ze Slovenska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce máslo
250 g žampiony
1 dl bílé víno
2 ks jarní cibulka
250 g kuřecí játra
2 ks ostravská klobása
500 g krůtí nebo kuřecí prsa
podle chuti
sůl
kari
worchester
na ozdobu
sterilovaná paprika
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z masa si nakrájíme osm menších plátků, ty naklepeme, osolíme, okořeníme kari a rozložíme je do vymazaného pekáčku.

  2. Na každý plátek masa dáme pokrájená kuřecí játra, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na kolečka nakrájenou oloupanou klobásku, na plátky nakrájené očištěné žampióny, přidáme posekaný česnek a zakápneme worchestrem. Na každou porci dáme lupínek másla. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby, chvíli zapečeme, zalijeme vínem a zvolna doměkka dopečeme.

  3. Na hotové porce dáme nudličky sterilované kapie. Krůtí od tety ze Slovenska podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!