Krůtí parmentiér se zapečenou kaší recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks mrkev 2 ks šalotka 2 ks rajčátka 1 dl krůtí vývar podle chuti sůl rozmarýn petržel mletý černý pepř celerové lístky příloha 1 špetka sůl máslo brambory smetana kurkuma jarní cibulka podle potřeby máslo šunka řapíkatý celer krůtí stehenní řízek krůtí křídla krůtí srdce a žaludky
Postup Krůtí parmentiér se zapečenou kaší recept
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku naskládáme kousky krůtího masa a přidáme 2 stroužky česneku, nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, 2 šalotky, rajčátka a rozmarýn. Osolíme, opepříme, vložíme kousek másla a přikryjeme alobalem. Troubu předehřejeme na 175 °C a maso necháme péct 1,5 - 2 hodiny, dokud nebude úplně měkké.
Mezitím si uvaříme brambory a pak z nich uděláme kaši: uvařené brambory prolisujeme a potom postupně přidáme máslo, kurkumu, sůl, pár kapek smetany a nakrájenou jarní cibulku.
Když je maso měkké, necháme ho zchladnout, obereme ho a nakrájíme na menší kousky. Upečenou zeleninu, maso a šťávu promícháme na rozehřáté pánvi, dokud se jednotlivé suroviny nespojí. Přidáme nakrájenou šunku a podlijeme vývarem. Pak vmícháme nakrájenou petrželku a celerové lístky.
Na plech si připravíme 3 zapékací misky, vytřeme je máslem, vložíme do nich masovou směs a navrch nandáme bramborovou kaši. Gril rozpálíme na 220 °C a necháme 5 minut zapéct.
Krůtí parmentiér se zapečenou kaší podáváme jako výborný hlavní chod.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!