Krůtí plátky zapečené se zeleným chřestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 50 ml olej olej sůl vývar 2 lžíce máslo 1 lžička med 1 lžička citronová šťáva 100 g tvrdý sýr mletý černý pepř 4 plátky krůtí prsa 500 g zelený chřest
Postup Krůtí plátky zapečené se zeleným chřestem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme
Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olej promícháme se lžičkou citronové šťávy, medem a česnekem. Chřest zbavíme dřevnatých konečků a spodní části stonků oloupeme. Pak chřest naskládáme v jedné vrstvě do plastové krabice, přelijeme marinádou a uzavřené necháme nejlépe do druhého dne odležet
Krůtí plátky zprudka opečeme z obou stran na oleji, přendáme do zapékací mísy a poklademe marinovaným chřestem. Krůtí plátky s marinovaným chřestem zapékáme při 180 - 200 °C přibližně 15 - 20 minut. Ke konci pečení chřest poklademe kousky másla, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme dorůžova
Krůtí plátky zapečené s marinovaným chřestem a sýrem podáváme se šťouchanými brambory a listovým salátem.