Krůtí plátky zapečené se zeleným chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
50 ml olej
olej
sůl
vývar
2 lžíce máslo
1 lžička med
1 lžička citronová šťáva
100 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
4 plátky krůtí prsa
500 g zelený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme

  2. Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olej promícháme se lžičkou citronové šťávy, medem a česnekem. Chřest zbavíme dřevnatých konečků a spodní části stonků oloupeme. Pak chřest naskládáme v jedné vrstvě do plastové krabice, přelijeme marinádou a uzavřené necháme nejlépe do druhého dne odležet

  3. Krůtí plátky zprudka opečeme z obou stran na oleji, přendáme do zapékací mísy a poklademe marinovaným chřestem. Krůtí plátky s marinovaným chřestem zapékáme při 180 - 200 °C přibližně 15 - 20 minut. Ke konci pečení chřest poklademe kousky másla, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme dorůžova

  4. Krůtí plátky zapečené s marinovaným chřestem a sýrem podáváme se šťouchanými brambory a listovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!