Krůtí prsa na červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
500 ml vývar
1 ks cibule
100 g rajčatový protlak
250 ml červené víno
800 g krůtí prsa
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme.

  2. Maso ze všech stran osmahneme na oleji. Poté okořeníme podle chuti prolisovaným česnekem a mletým pepřem. Nyní podlijeme vývarem. Pokud nemáme vývar, můžeme podlít vodou a případně posypat kořenící směsí, nebo použít zeleninový bujon. Přidáme rajčatový protlak, podlijeme červeným vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme asi 20 minut, dokud není maso měkké.

  3. Během dušení masa si nakrájíme cibuli na malé kostičky, pak ji na pánvičce zpěníme, zasypeme mletou paprikou a zaprášíme hladkou moukou. Cibuli minutku povaříme, aby se nespálila. Nyní zalijeme 2 - 3 naběračkami šťávy z hrnce s krůtou. Omáčku povaříme a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké konzistence. Podle potřeby osolíme.

  4. Krůtí maso spojíme s omáčkou, necháme projít varem a můžeme podávat.

  5. Krůtí prsa na červeném víně nejlépe chutnají s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!