Krůtí prsa po lyonsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 50 g máslo 1 ks krůtí prsa podle potřeby strouhanka olej na smažení na potření 5 dl mléko 5 cl koňak 2 lžíce hladká mouka 50 g vařené uzené maso na ozdobu citron podle chuti mletý černý pepř
Postup Krůtí prsa po lyonsku recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso vykostíme, zbavíme kůže, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Uzené maso nasekáme na drobné kousky.
Plátky masa z obou stran opečeme na másle a odendáme. Výpek potom zalijeme koňakem, mlékem, přisypeme hladkou mouku a připravíme hustý bešamel, do kterého vmícháme uzené maso a necháme vše vychladnout.
Plátky opečeného krůtího masa potřeme chladným bešamelem, smočíme v rozšlehaném vejci, zlehka obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji.
Krůtí prsa po lyonsku na talíři ozdobíme plátky citronu a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.