Krůtí prsa po lyonsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 g máslo
1 ks krůtí prsa
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení
na potření
5 dl mléko
5 cl koňak
2 lžíce hladká mouka
50 g vařené uzené maso
na ozdobu
citron
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso vykostíme, zbavíme kůže, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Uzené maso nasekáme na drobné kousky.

  2. Plátky masa z obou stran opečeme na másle a odendáme. Výpek potom zalijeme koňakem, mlékem, přisypeme hladkou mouku a připravíme hustý bešamel, do kterého vmícháme uzené maso a necháme vše vychladnout.

  3. Plátky opečeného krůtího masa potřeme chladným bešamelem, smočíme v rozšlehaném vejci, zlehka obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji.

  4. Krůtí prsa po lyonsku na talíři ozdobíme plátky citronu a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!