Krůtí prsa s broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka
1 dl suché bílé víno
100 g loupané mandle
1 lžíce nasekaná máta
4 porce krůtí prsní řízek
6 ks broskev (zralá, pevná, žlutomasá)
na ozdobu
máta

Postup přípravy receptu

  1. Z prsíček nakrájíme menší plátky, medailonky, lehce je naklepeme a osolíme. Pak je posypeme posekanou mátou a obalíme v hladké mouce.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, medailonky po obou stranách opečeme a dáme stranou na teplé místo.

  3. Do pánve přidáme máslo, na plátky nakrájené oloupané broskve a zalijeme vínem. Pak vmícháme oloupané a na plátky pokrájené mandle, povaříme, podle potřeby trochu podlijeme vodou.

  4. Opečené medailonky vložíme do šťávy a chvíli prohřejeme.

  5. Krůtí prsa s broskvemi podáváme s dušenou rýží a zdobíme lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!