Krůtí prsíčka s pomeranči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 snítky tymián
2 ks pomeranč
4 lžíce žervé
4 plátky anglická slanina
mletý černý pepř
2 lžíce bylinky (sekané)
8 kuliček celý černý pepř
4 plátky krůtí prso

Postup přípravy receptu

  1. Omytá prsíčka nakrájíme na plátky a dobře usušíme. Plátky jednotlivě položíme mezi dvě potravinářské folie a maso rozklepeme natenko. Z pomerančů vykrájíme měsíčky a zbavíme je slupky. Ze zbytku pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme s roztlučeným pepřem.

  2. Z opraného a osušeného tymiánu otrháme lístky a dáme si je stranou. Žervé s bylinkami utřeme a lehce osolíme.

  3. Naklepané maso osolíme, opepříme a ozložíme si maso a horní stranu potřeme bylinkovým žervé. Pak na ně rozložíme pomerančové filetky a posypeme tymiánem.

  4. Nakonec prsíčka srolujeme a ještě celé obalíme plátkem anglické slaniny. Okraje sepneme nebo maso omotáme nití.

  5. Takto připravené zprudka restujeme nebo grilujeme zhruba 15 minut. Z hotových prsíček odstaníme párátka nebo nit.

  6. Podáváme s brambory a přeléváme omáčkou z pepře a pomerančové šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!