Krůtí řízky nasladko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 dl bílé víno
0.5 lžičky hnědý cukr
4 ks krůtí prsa
1 hrst hroznové víno
podle chuti
sůl
mletá skořice
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme hroznové víno. Maso očistíme, plátky lehce naklepeme a trošku z obou stran ochutíme solí.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm po obou stranách krůtí plátky. Podlijeme vínem zředěným v poměru 1:1 s vodou, vmícháme cukr, skořici a muškátový oříšek. Krůtí řízky podusíme doměkka. Než maso stáhneme z ohně, přisypeme ještě hroznové víno, jen na prohřátí.

  3. Nasladko připravené krůtí řízky podáváme s bramborem či hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!