Krůtí rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce sádlo
podravka
2 sklenice moravanka
1 ks větší cibule
0.3 l dlouhozrnná rýže
mletá sladká paprika
0.8 kg vařené krůtí maso
0.5 l vývar z krůtího masa
podle chuti
20 dkg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Vařené krůtí maso obereme z kostí a nakrájíme na větší kousky. Může se použít maso z kostry, křídel krku apod.

  2. Rýži propláchneme 2 x vařící vodou a 2 x studenou vodou, abychom se zbavili škrobu, necháme okapat.

  3. V kastrolu, ve kterém budeme rizoto dělat, zpěníme na sádle nahrubo nakrájenou větší cibuli, dokud nezesklovatí, přidáme propláchnutou a okapanou rýži a osmahneme ji. Odstavíme a přidáme 2 skleničky moravanky bez feferonek, cibulky a okurky překrojíme, osolíme, přidáme sladkou červenou papriku, aby mělo rizoto barvu, dochutíme podravkou. Zalijeme 1/2 litrem vývaru z krůtího masa a za občasného zamíchání přivedeme do varu. Když se začne krůtí rizoto vařit, zakryjeme poklicí a dáme na 20 minut do trouby dusit. Jestliže není rýže po 20 minutách dost měkká, vrátíme ji do trouby, ale nezakrýváme, necháme ji odpařit.

  4. Krůtí rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem a s okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!