Krůtí roláda s houbovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce petrželka 1 ks cibule 300 g špenát 1 lžíce šalvěj 180 g žampiony 2 lžíce olivový olej 0 ks citronová kůra 1 špetka muškátový oříšek 20 g piniové oříšky 600 g krůtí prsa 0 sklenek marsala podle chuti sůl mletý pepř
Postup Krůtí roláda s houbovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
V hluboké pánvi orestujeme nasekanou cibuli, česnek a dobře opraný a nasekaný špenát. Podusíme 5 minut, přidáme piniové oříšky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Krůtí prso rozřízneme na plát. Plát krůtího masa omyjeme a dobře osušíme. Maso jemně naklepeme a naplníme špenátovou směsí. Zarolujeme a kuchyňskou nití svážeme. Krůtí roládu zabalíme do alobalu, vložíme na plech a pečeme při 180°C asi 45 minut.
Krůtí roládu rozbalíme s alobalu a necháme 15 minut odpočinout. Z alobalu odlijeme výpek a roládu ještě jednou zavineme a udržujeme v teple. V míse promícháme olivový olej, nakrájené žampiony, nasekanou petrželku, šalvěj, kůru z citronu a opepříme a osolíme.
Do pánve vlijeme výpek z rolády, přidáme žampionovou směs a podlijeme marsalou. Přivedeme k varu. Vaříme do změknutí s občasným mícháním a podléváním, houby ale nesmí plavat.
Krůtí roládu nakrájíme na plátky, které upravíme na talíř třeba s knedlíkem a zalijeme houbovou omáčkou. Krůtí roládu s houbovou omáčkou ihned podáváme.