Krůtí roláda s houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce petrželka
1 ks cibule
300 g špenát
1 lžíce šalvěj
180 g žampiony
2 lžíce olivový olej
0 ks citronová kůra
1 špetka muškátový oříšek
20 g piniové oříšky
600 g krůtí prsa
0 sklenek marsala
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi orestujeme nasekanou cibuli, česnek a dobře opraný a nasekaný špenát. Podusíme 5 minut, přidáme piniové oříšky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  2. Krůtí prso rozřízneme na plát. Plát krůtího masa omyjeme a dobře osušíme. Maso jemně naklepeme a naplníme špenátovou směsí. Zarolujeme a kuchyňskou nití svážeme. Krůtí roládu zabalíme do alobalu, vložíme na plech a pečeme při 180°C asi 45 minut.

  3. Krůtí roládu rozbalíme s alobalu a necháme 15 minut odpočinout. Z alobalu odlijeme výpek a roládu ještě jednou zavineme a udržujeme v teple. V míse promícháme olivový olej, nakrájené žampiony, nasekanou petrželku, šalvěj, kůru z citronu a opepříme a osolíme.

  4. Do pánve vlijeme výpek z rolády, přidáme žampionovou směs a podlijeme marsalou. Přivedeme k varu. Vaříme do změknutí s občasným mícháním a podléváním, houby ale nesmí plavat.

  5. Krůtí roládu nakrájíme na plátky, které upravíme na talíř třeba s knedlíkem a zalijeme houbovou omáčkou. Krůtí roládu s houbovou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!