Kukuřičný klas s restovanými fazolovými lusky na slanině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 4 ks kukuřičný klas 30 dkg anglická slanina (plátky) 50 dkg čerstvé fazolové lusky
Postup Kukuřičný klas s restovanými fazolovými lusky na slanině
Postup přípravy receptu
-
Do vroucí osolené vody vložíme kukuřičné klasy a povaříme asi 7 - 10 minut. Pak vyjmeme a dáme ještě na 10 minut na gril. Připravit je lze i na grilu v mikrovlnce
Do stejné vody dáme na 5 minut povařit fazolové lusky, kterým jsme předtím okrájeli oba konce. Mezitím anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na pánvičce. Pak fazolové lusky vyjmeme z vody, necháme okapat a vložíme orestovat ke slanině
Servírujeme na talíř jeden kukuřičný klas a přiměřené množství restovaných fazolových lusků na slanině. Na kukuřičný klas položíme plátky másla a necháme roztát.