Kuře na chilli a bazalce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg mrkev 50 lístků bazalka 2 ks chilli paprička 1 lžíce slunečnicový olej 2 lžíce sojová omáčka 8 ks kuřecí stehno 3 lžíce sladká chilli omáčka 6 ks stonek celeru podle potřeby olej na smažení
Postup Kuře na chilli a bazalce recept
Postup přípravy receptu
-
Stehna očistíme a odstraníme z nich kůži. Do každého stehna uděláme nožem zářezy a stehna potřeme sojovou omáčkou. Na předehřáté pánvi rozehřejeme olej a 20 minut za častého obracení smažíme kuřecí stehna, dokud nejsou dobře propečená.
Chilli papričky zbavíme semínek a jemně nasekáme. Přidáme na tenké proužky nakrájenou mrkev a celerové stonky a smažíme asi 5 minut. Vmícháme chilli omáčku, pánev zakryjeme pokličkou a necháme ji na mírném plameni bublat.
V další pánvi rozehřejeme trochu oleje a přidáme bazalkové lístky. Smažíme asi 30 vteřin nebo dokud se nesvinou, ale uchovají si zelenou barvu. Lístky vyndáme z pánve a na papírovém ubrousku je necháme okapat.
Na ohřátý talíř dáme vždy 2 stehna se zeleninou, přelijeme vše šťávou z pánve, přidáme lístky bazalky a podáváme.
Kuře na chilli a bazalce podáváme s čínskými nudlemi.