Kuře na francouzský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
2 lžíce máslo
500 g rajčata
300 g žampióny
1 ks kuře
1 lžička vegeta
2 sklenky bílé víno
1 svazek petrželová nať
3 ks cibulka s natí
2 lžíce hladká nebo polohrubá mouka
10 ks zelené olivy bez pecek
podle chuti
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém kastrolu na oleji opečeme osolené porce kuřete.

  2. Po zezlátnutí posypeme maso nasekanou petrželkou a cibulkou a ještě chvíli opékáme.

  3. Přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme, dáme vegetu a za občasného podlití vodou dusíme na mírném plameni.

  4. Po jedné hodině dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony předem podušené na másle, spařená oloupaná rajčata a vypeckované zelené olivy.

  5. Vzniklou šťávu můžeme zahustit moukou.

  6. Vaříme ještě 20 minut.

  7. Kuře na francouzský způsob podáváme s dušenou rýží nebo opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!