Kuře na francouzský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej 2 lžíce máslo 500 g rajčata 300 g žampióny 1 ks kuře 1 lžička vegeta 2 sklenky bílé víno 1 svazek petrželová nať 3 ks cibulka s natí 2 lžíce hladká nebo polohrubá mouka 10 ks zelené olivy bez pecek podle chuti sůl, pepř
Postup Kuře na francouzský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém kastrolu na oleji opečeme osolené porce kuřete.
Po zezlátnutí posypeme maso nasekanou petrželkou a cibulkou a ještě chvíli opékáme.
Přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme, dáme vegetu a za občasného podlití vodou dusíme na mírném plameni.
Po jedné hodině dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony předem podušené na másle, spařená oloupaná rajčata a vypeckované zelené olivy.
Vzniklou šťávu můžeme zahustit moukou.
Vaříme ještě 20 minut.
Kuře na francouzský způsob podáváme s dušenou rýží nebo opečenými bramborami.