Kuře na paprice s domácím houskovým knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 dkg slanina
3 lžíce sůl
1 špetka sůl
1 l vývar
1 ks vejce
1 hrnek mléko
2 dl mléko
2 ks cibule
1 kelímek smetana
2 lžičky mouka
1 ks kuře
5 ks pečivo
2 lžíce sladká paprika
1 špetka mletý pepř
1 hrst hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme na čtvrtky, ty dobře osolíme. V kastrolu necháme rozpustit kousek slaniny a porce masa na ní orestujeme. Maso vyndáme, k rozpečené slanině přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme červenou sladkou papriku, pozor, ráda se připaluje. Dobře promícháme a přidáme porce masa, zalijeme vývarem a necháme dusit do změknutí, zhruba 40 minut. Maso občas obrátíme, promícháme a podle potřeby dolijeme vývarem

  2. Po změknutí maso opět vyndáme a obereme od kostí, omáčku zahustíme trochou mouky s mlékem, dosolíme, přidáme pepř a nakonec smetanu. Maso vložíme do hotové omáčky

  3. Připravíme si přílohu - domácí houskové knedlíky. Starší suché rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem s rozmíchaným vajíčkem, přidáme špetku soli a dobře promícháme. Na promíchání bude záviset, jak dobře budou knedlíky držet pohromědě. Směs necháme asi 20 minut odstát, aby pečivo rovnoměrně nasáklo. Přidáme větší hrst hrubé mouky a tvarujeme knedlíky, asi 7cm široké, spíš kratší šišky. Ještě jednou dobře uplácáme

  4. Knedlíky vhodíme do mírně vroucí vody, vaříme asi 20 minut, v polovině času obrátíme. Po vyjmutí z vody uděláme hned několik vpichů vidličkou, aby unikla pára

  5. Domácí houskové knedlíky krájíme na plátky a podáváme spolu s omáčkou a kuřetem na paprice jako výborný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!